Tento článek píšu pro každého hráče vždycky zvlášť. Dnes nadešel čas, abych napsal stručně v bodech, co je dobré udělat, když jste hráč, začínající na 3serveru.

1. rada: Po dovršení levelu 10 napiš do Chatu /join world

World je jako taková středověká tržnice. Někdo nabízí zbroj, někdo zeleninu, jiný zas ryby. Někdo shání místo v guildě, někdo svolává lidi na zabíjačku (RAID), objeví se občas člověk, který si přijde prostě jen pokecat, vyměnit pár surovin a zase jde o dům dál. Členství ve world chatovacím kanále Vám umožní přístup ke komunitě. Vyvarujte se hádkám, vyvarujte se vulgárnostem a urážkám.

2. rada: Snažte se být co možná nejdříve užiteční

Hráč, který má co nabídnout, je hráč, o kterého je zájem. Nebojte si nechat poradit od hráčů na World kanále, co je dobré pro vaši rasu a povolání, pokud na nějaké postavě začínáte a nejste si jisti, co je dobré mít na začátku za profese.

3. rada: Pokud jste schopni být užiteční, dostaňte se co nejdříve do jakékoliv aktivní guildy

Guildy jsou alfou a omegou 3serveru. Nejsi v guildě, jako bys nežil/a. Guildy chodí do dungeonů a RAIDů, v guildách si hráči navzájem pomáhají, sdílejí suroviny, předměty, zbraně, brnění, koření, zkrátka vše, co potřebujete k tomu, aby se vám snadněji a lépe hrálo a dosahovalo snadněji herních cílů. OVŠEM POZOR: NIKDY se nesmí stát to, abyste pouze brali a nic nedávali. Pokud budete pouze brát a nebudete guildám nic dávat, guilda nemá problém se Vás pak zbavit. Buďte tedy co možná nejvíce užiteční a uvažujte proguildovsky. Tedy pro guildu co mohu, to rád udělám, pomůžu, jsem komukoliv k dispozici a pouze NEBERU, ale i DÁVÁM a POMÁHÁM.

4. rada: Teamspeak

Teamspeak je program, přes který můžete mluvit přes mikrofon s Vašimi spoluhráči, což urychluje a zlepšuje kvalitu hry o tisíce procent. Kdo nezkusil, nepochopí. Pokud se na 3serveru držíte první 3 rad, tak Vám gratuluji. Jako TURBO pro zlepšování vztahů, poznávání komunity, hráčů, spoluhráčů i guild nesmírně pomáhá, když se připojíte na náš teamspeak na 3serveru ( adresa: ts.3server.net), Teamspeak program stáhnete tady.

5. rada: Kredit Systém

kredit systém je parádní vychytávka. Umožňuje Vám správu postavy, změnu hesla,  změnu emailu, aukci postav, podpořit provoz našeho serveru, nebo se stát členy VIP klubu hráčů 3serveru, jehož výhody naleznete zde po přihlášení.

6. rada: Dotáhni sem své kamarády

Je to jednoduché. Přiveď sem své kamarády, pomoz jim do kterékoliv z guild a kvalitu herního zážitku tím společně znásobíte.

7. rada: Pokud máš facebook, sdílej naše statusy mezi své přátele

3server je komunitní projekt, udržuje ho a spravuje komunita přátel. Pokud chcete podpořit 3sever ať už přispěním na provoz, nebo propagací, nejlépe pomůže tak, když budete sdílet naše statusy ze stránky 3server pages. Pozor ale nad jednou věcí. Máme tu velmi vyzrálou a rozumnou komunitu, nehrají tu tisíce dětí, díky čemuž 3server stále funguje. Cílem není snažit se, aby tu hrálo co nejvíce dětí, ale aby tu hrálo právě co nejvíce dospělých, mezi které bych počítal už i středoškoláky.