Lord Marrowgar je prvním bossem Lower Spire, první části Icecrown Citadel. Jde o kostěný přízrak střežící samotný Frozen Throne. Boj s ním není náročný, tvoří spíše takový úvod pro vše, co přijde teprve později, neměl by tedy žádné skupině dělat větší problémy. Přesto je dobré mít několik věcí na paměti, a postup dál si tak citelně usnadnit.

lord_marrowgar

Strategie

Fáze 1

Bosse pullujou 2 tanci, kteří musí stát co nejblíž u sebe kvůli Saber Lash. Bosse otočí od raidu a raid si stoupne za bosse.
Raid si musí dát pozor na Cold Flames aby v něm nestáli a včas uhnuli a ulehčili healerům healovaní. Dále si musí dát pozor na Bone Spike Graveyard, napíchne random jednoho clověka a dps musí bodec co nejrychleji zničit. Jelikož budete stát v blízkosti bosse, můžete efektivně využít AoE kouzla. Napíchnutí lidé dostávají zranění za 10% jejich zdraví za sekundu a healeři je musí healovat. Po 45 sekundách začne fáze 2, těsně před druhou fází musí všichni od bosse utéct co nejdál.

Fáze 2

Boss se roztočí a zaměří se na jednoho random člověka který musí před nim utíkat, po pár sekundách se zaměří na další random cíl a ten opět utíká. Točení trvá 30 sekund. Boss stále castí Cold Flames a to ve vetší míře než v fázi 1, takže raid se musí vyhýbat nejen bossovi ale i ohňům na zemi. Po dotočení opět začíná fáze 1.

Ve zkratce

Nestůjte v ohni.
Zabijte co nejdříve Bone Spike.
Při Bone Storm nepřestávejte útočit na bosse (od nerfu se neresetuje aggro!).

cleaveSaber Lash – udeří 300% normálního melee damage do nepřítele a dvou nejbližších postav. 5 yardů rozsah. Zároveň dá debuff, který zabrání být napíchnutý (Bone Spike Graveyard).

Cold Flames – vyvolá dráhu mrazivého ohně, který způsobí 8000 frost damage každou sekundu po dobu 3 sekund každému, kdo se v nachází v ohni.

Bone Spike Graveyard – napíchne 3 náhodně vybrané lidi, kterým udělí physical damage a ubírá 10% zdraví za sekundu. 3. sekundový cast. Kouzlí každých cca 25 sekund.

Bone Storm – utočí na nepřátele roztočením, dává instantní damage. Točení trvá 20 sekund a má 1 minutový cooldown.