Každý to jistě znáte, chceme rychle zapnout PC, jenže mašina startuje pomaleji, než potřebujeme. Mezitím se skládá nějaký raid a vy nechcete, aby na vás čekali.
Tento návod vám pomůže zrychlit start PC nebo notebooku o pár mnohdy cenných sekund a to jen tím, že zakážete zobrazení grafického loga Windows při startu PC či noťasu.

Co k tomu potřebujeme? V podstatě jen operační systém Windows.

První krok:
Nejdříve je potřeba otevřít nabídku Start, klasicky ji vyvoláte stiknutím loga Windows na klávesnici. Do lišty vyhledávání napište msconfig a stiskněte Enter a nebo klikněte na program, který je výsledkem hledání – viz. první obrázek.
PS: Pokud se zobrazí okno s požadavkem na zadání hesla, tak nemáte administrátorské oprávnění, tudíž zavolejte někoho, kdo má nastarosti instalování programů a tohle heslo bude znát.

tweak
Start nabídka

 

Druhý krok:
Po otevření programu uvidíte okno, ve kterém je zapotřebí rozkliknout záložku “Spuštění počítače” a zaškrtnout možnost “Spuštění bez grafického rozhraní” – viz. obrázek 2.

Tweak 2
Okno programu a doporučené nastavení.

 

Finální krok:
Teď je potřeba změny uložit a to tím, že stiknete “OK”. Po stisku tlačítka se vám zobrazí okno (viz. obrázek 3), ve kterém zvolte možnost “Ukončit bez restartování”. Změny se projeví při příštím spuštění počítače.

Tweak 3
Potvrzení

Na závěr:
V programu, ve kterém jste prováděli tuhle změnu, naleznete i další možnosti jak zrychlit PC, ale nedoporučuji do nich zasahovat, pokud nevíte co děláte.
Tento návod je jen z mnoha možností jak zrychlit váš počítač a možná, že některé z dalších si tu řekneme i příště 😉

3server nenese žádnou zodpovědnost za špatně provedené nastavení/změny uživatele a způsobené problémy.