Hráč má právo o nějakém serveru mylně říct, že je pay2win. A my jsme tu od toho, abychom tento mýtus vyvrátili. Protože my můžeme vypadat jako Pay2win, ale ve skutečnosti k Pay2win máme hodně daleko. V tomto článku se dočtete proč.

Co děláme jinak, než Pay2win servery

  • U nás získáním něčeho v Manageru nezískáte výhodu nad ostatními hráči, jen vám pomůžeme přeskočit expící část a posunout se na úroveň, která vás bude více bavit.
  • Našim cílem je využít Manager tak, abychom soustřeďovali co nejvíce hráčů v Northrendu (level 70 + starter pack) a druhým principem, dostat co nejvíce přispívajících hráčů na provoz serveru na úroveň RHC.
  • Kdo hře rozumí, pochopí, že jestli je někdo na úrovni RHC, tak to z něj nedělá lepšího hráče, takový hráč je stále na začátku farmení věcí.
  • Naopak jsme zrušili z minulosti frosty v kredit systému ze 2 důvodů. Aby se nám neobjevovali ve hře hráči, kteří na první pohled dokážou kohokoliv vypnout, ale neumí PvE principy, takže je stejně nikdo nebude chtít v RAIDech a současně abychom zdvihli prostředníček všem, kteří říkají “jste Pay2win”, to fakt nejsme 😉
  • Hráč, který se rozhodne podpořit provoz serveru, který nás stojí nemalé peníze ročně, nezíská konkurenční převahu nad ostatními hráči, protože je stále zelenáč oproti hráčům, kteří chodí ICC.
  • Jakkoliv se hráč tedy rozhodne podpořit server, pouze mu to ušetří herní čas a možná tak usnadní cestování, ale nedá mu to neporazitelnost, nebo nedotknutelnost a přesně s tímto mindsetem jsme manager ladili k dnešní dokonalosti.

Proč servery zdarma potřebují příspěvky na provoz

  • Roční provoz stroje stojí cca 15 tisíc korun,
  • Amortizace stroje je dalších 15 tisíc korun, nehledě o nákladech za webhosting, domény a další služby.
  • Někteří admini (u nás to tak není) platí svým členům teamu za jejich práci. U nás vše děláme zcela dobrovolně, abychom se zdokonalili v programovacích jazycích, Linuxu a provozování serverů.

Není možné provozovat tak finačně náročnou zábavu jen tak zdarma a bylo několik let, kdy to hlavní admin tahal z vlastní kapsy. V tu chvíli vám dojde, že je snadné nadávat a označovat někoho Pay2win, ale je rozdíl mezi pay2win v nějaké hře, kde pay2win znamená, že budete neporazitelní a mezi námi, kde příspěvek znamená, že vás jen posune dál ve hře, ale stále vám může spousta hráčů kvalitně rozbít ciferník, stále to znamená, že vás nebudou Raid leadeři brát do Raidu, protože zdaleka nebudete dosahovat úrovně, kterou byste měli a proto je nutné si projít herními principy na PvE od začátku.

Jsme tedy Pay2SaveYourTime (P2SYT), ne Pay2Win.