Kdykoliv zakládáte ticket s tímto dotazem, specifikujte jestli hrajete na notebooku, stolním pc, jestli je to intel/amd platforma, jestli je tam grafika od AMD/Nvidia, jestli máte hru na SSD disku, nebo na harddisku, proto vám sem napíšu alespoň pomyslnou první pomoc.
Pokud hrajete po wifi, zkuste prosím hrát přes kabel, ať preventivně vyloučíme všechny problémy, které to může obnášet.

  1. Pokud máte HD klienta, vyzkoušejte prosím Standardního klienta bez HD textur.
  2. Aktualizujte ovladače od grafické karty na nejnovější, občas se vlivem aktualizací toto může pokazit.
  3. Pokud máte SSD disk a je plný, uvolněte si aspoň 25% volného místa, SSD disky jsou na to velmi citlivé a vysvětlovalo by to, proč to např. ještě o víkendu to šlo a teď už to jede pomalu.
  4. Pokud máte WoWko na plotnovém harddisku, pusťe defragmentaci harddisku např. přes noc. To by taky mohlo vysvětlit, proč to v sobotu jelo dobře a teď už to dobře nejede. NIKDY NEDEFRAGMENTUJTE SSD DISKY! Nejenže SSD disku nepomůžete, ale taky ho zbytečně opotřebováváte a snižujete tak jeho životnost.
  5. Na Windows7/10/11 klikněte na start / napište panel / vyhledá to ovladací panely / kliknětě na ně / vpravo nahoře zobrazit podle a vyberte Malé ikony / potom v ikonkách najděte možnosti napájení / a pokud máte Upřednostňovaná schémata Rovnováha nebo Úsporný režim, vyberte Vysoký výkon.
  6. Pokud máte plotnový harddisk a zasekává se vám počítač zcela náhodně, i když nehrajete WoWko, může mít harddisk vadné sektory. Pokud má váš počítač více disků, zkuste wowko přesunout na jiný disk.
  7. Pokud se projevuje problém nezávisle na tom, na kterém disku běží, ale ostatní online hry vám běží v pořádku bez lagu, zkuste si ve WoW snížit detaily na úplné minimum, rozlišení na úplné minimum a postupně navyšujte rozlišení i detaily.
  8. Pokud máte operační systém Linux a ne Windows, z diskusí na internetu hodně pomůže, když na poslední řádek config.wtf souboru vložíte tohle:
    SET gxApi “opengl”
    Tím přepnete wowko z Direct-3D renderingu na OpenGL, který mívá na Linuxu lepší výkon.