Dnes krátce o tom, jaké pocity zažívá manažer, vedoucí, nebo Admin celého teamu.

Vy jakožto admin vašeho teamu budete ve vaší funkci zažívat nejrůznější pocity, které nesmí ovlivnit vaši morálku, morálku vašich členů, kteří pracují s Vámi, nesmí to omezit Vaši loajalitu k ostatním a nesmí to s Vámi zamávat natolik, aby jste dopustili nějakou chybu.

Jste špička celého projektu. Na Vás se spoléhá. Vy nejste Admin kvůli 90% věcem, které dokáží udělat developeři, nebo Gmka. Vy tu jste právě kvůli těm 10%, které nedokážou udělat ostatní.

Vy jste tahoun, jdete všem příkladem. Pokud Vy budete zoufat, bude si zoufat celý team. Pokud VY budete nadšení, team půjde za Vámi. Nenechte si ukrást svůj sen! Nikým ani Vámi samotnými! Jediné co se na serveru může porouchat není server, jste to VY! Když Vy příjdete a řeknete “Fajn, vzdávám to.” Tak server končí. Když ale při jakékoliv sebehorší situaci řeknete “Nevzdám to, dokud to zase nepojede, aby hráči byli spokojeni.” Tak server neskončí a nebude to jenom výhra serveru, zvítězíte sami nad sebou. Dokázali jste překonat sami sebe! Neselhali jste v situaci, ve které by jiný člověk selhal! Zachránili jste to! Jste jako brankář, který nepustil gól a drží ho v lapačce, pevně tak, jako se staráte o Váš server!.

Nevzdávejte to se serverem ani tehdy, když to vzdají ostatní a dokonce Vás k tomu nabádají. Prostě oni jsou hlupáci, kteří nemají dostatečně pevnou vůli projekt udržet v celku, VY ANO! Teď si řekněte ” Já to dokážu, protože to chci někam dotáhnout!” Nespokojte se se snadnou cestou! Cesta která je snadná NEVEDE NIKAM! Nemuseli byste ráno vstát, nemuseli byste chodit do práce, nebo do školy, ale k čemu by to bylo? Jaký by to pak celé mělo smysl, kdyby jste nic nedělali? Jaký by mělo smysl, kdyby jste VY založili nějaký projekt a po čase ho zase rušili? Vždyť vaše JÁ, které zakládalo server, ho zakládalo s jistotou, že to někam dotáhne. Na začátku jste vůbec neměli pomyšlení na to, že by ten projekt měl tak brzy skončit! A teď chcete plivat sami sobě do tváře tím, že byste toho nechali? Máte vůbec úctu sami k sobě? Ke své práci?
No tak! Tak makejte! Jste zdraví, máte čas, jenom jste ztratili chuť!

Kdykoliv ztratíte chuť, buď se běžte na chvíli odreagovat nějakou příjemnější činností, nebo si o tom s někým promluvte a proberte to s někým, kdo má stejnou vůli to někam dotáhnout, jako Vy. Základem úspěchu je komunikace! Viděli jste, že by snad něco fungovalo dobře bez komunikace? NE! Komunikace je základ, tak KOMUNIKUJTE!

Další rada – NIKDY se nezabývejte negativními komentáři na Vaši osobu, nebo Váš projekt, pokud to zrovna nevyhledáváte. Pokud to zrovna chcete, můžete si pár nevděčnými lidmi zkazit chuť a cokoliv dál dělat. Stejně tak, jako se můžete zabývat tím, co o Vás kdo napsal dobrého a kdo Vás pochválil za Vaši práci. Stejně tak jako najdete někoho, kdo je s něčím nespokojen, najdete někoho, kdo je s něčím spokojen. Takové lidi vyhledávejte a obklopujte se jimi. Když to uděláte, dostanete daleko větší chuť a motivaci cokoliv dělat, než když budete jenom mít deprese z toho, který zakomplexovaný vůl o Vás napsal něco blbého. VY jste ADMIN! Už teď jste dosáhli něčeho toho, že jste dokázali založit projekt, že se o něj staráte, že máte další své vedoucí, že pracujete na tom, aby se ten projekt lepšil.

Buďte hrdí na Vaši práci, ikdyž server Váš projekt není zrovna na špičkové úrovni. Ale děláte na tom, ne?